AngelH пише:
Зрозумів, тобто основна користь такого робота саме в регулярному підтриманні чистоти, а не в тому, що він повністю замінить звичайний пилосос і швабру. У мене переважно ламінат і плитка, є один невеликий килим із невисоким ворсом, тому начебто умови нормальні. Ще цікавить обслуговування: наскільки часто треба чистити щітки, контейнер і серветку? Не хочеться купити техніку, яка щодня вимагатиме більше уваги, ніж звичайний пилосос.
Для твоїх умов я б такий формат розглядав. У Karcher роботах є автоматичне створення карти приміщення, керування через застосунок і можливість задавати різні режими для окремих зон. Це реально зручно, коли хочеш, наприклад, щодня проходити кухню, а спальню прибирати рідше. Але перед запуском все одно варто прибрати з підлоги дроти та дрібні предмети. По догляду нічого надзвичайного: контейнер потрібно регулярно спорожняти, щітки очищати від волосся та шерсті, а серветку після вологого прибирання не залишати брудною. Важливий нюанс не варто очікувати, що моп відмиє старі плями так само, як ручне прибирання. Саме як щоденний помічник робот працює значно логічніше.
Якщо брати саме робот-пилосос Karcher
k-shop.com.ua/ua/catalog/robot-pylesos-karcher/ я б перед покупкою ще перевірив, яка саме версія тобі підходить, бо в різних моделях відрізняються навігація, можливості застосунку та робота з перешкодами. У старших варіантах є LiDAR, а в більш просунутих додаткове розпізнавання перешкод, тому вони краще орієнтуються серед речей на підлозі. При цьому не варто думати, що камера чи лазери зроблять робота абсолютно невразливим до всього: дрібні плоскі предмети та заплутані дроти все одно можуть створити проблему.
У Karcher загалом сильна сторона систематичне прибирання, карти приміщень і налаштування зон через застосунок. Але програмна частина не всім користувачам подобається, тому я б обов'язково подивився свіжі відгуки саме про роботу застосунку перед купівлею. І ще момент: станція не означає повну відсутність обслуговування контейнер, щітки та серветку все одно доведеться періодично чистити. Для квартири з ламінатом, плиткою та коротким ворсом я б такий варіант розглядав саме як пристрій для щоденного підтримання чистоти.