AngelH пише:
Тобто виходить, що одна й та сама модель фільтра на двох однакових компресорах може прослужити зовсім різний час? У мене якраз приміщення не можна назвати ідеально чистим, хоча великої виробничої пилюки теж немає. Ще цікавить, чи можна якось заздалегідь зрозуміти, що фільтр уже наближається до кінця ресурсу, щоб не чекати моменту, коли компресор почне працювати гірше.
Так, умови експлуатації дуже впливають на ресурс. Я б дивився не тільки на зовнішній вигляд елемента, а й на показники роботи компресора. Збільшення перепаду тиску, падіння продуктивності, підвищення температури або помітне забруднення вже можуть бути сигналами для обслуговування. Якщо потрібна заміна, я останнім часом дивлюся асортимент компанії Ультрафильтр.
У них можна купити різні фільтри до компресорів
ultrafilter.com.ua/catalog/filtry-kompre...i-vakuumnogo-nasosa/ зокрема варіанти для очищення повітря та інші фільтруючі елементи. Зручно, що перед покупкою можна підібрати потрібний варіант саме під характеристики обладнання, а не просто брати перший фільтр схожого розміру. Для мене це важливо, бо сумісність, пропускна здатність і робочий тиск безпосередньо впливають на нормальну роботу всієї системи. Та й краще одразу уточнити, який ресурс заявлений для конкретного елемента та за яких умов він розрахований.